Weerstation Grandix
 

Temperatuur

19,2 °C
Laag: 15,3 °C
Hoog: 21,7 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:4,2 mm
Wind:6,4 km/h uit W
Luchtdruk:1.008,3 hPa
Zonnepanelen:9,1 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Neerslag mogelijk binnen 12 uur, soms hevig. Veel wind.

Laatste update: 31-07 om 14:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Grandix in Het Kompas

Grandix in Het Kompas

Vorige week stond Grandix in het lokale weekblad Het Kompas.

 

Hoe warm is het nou ècht?

OUD-BEIJERLAND - Franklin Bockstael uit Oud-Beijerland is geïntrigeerd door het weer. Maar heel de dag naar buiten kijken doet hij niet. In plaats daarvan heeft hij een eigen weerstation, aan huis nota bene.

"Het station bestaat uit een klein elektronisch kastje, en verschillende attributen waarmee je onder andere de temperatuur, vochtigheidsgraad, de windrichting, en de neerslag kan meten. De gegevens worden verwerkt door een elektronische unit en doorgestuurd naar een computer. Mijn zoon Elwin maakt van deze gegevens een website, waarop het actuele weer in Oud-Beijerland zichtbaar wordt gemaakt."

Passie

De passie voor het weer ontstond bij Franklin op jonge leeftijd. "Ik groeide op in Zeeuws-Vlaanderen. Wanneer het onweerde nam mijn vader mij vaak mee naar buiten, om vanaf onze visstoeltjes naar de bliksem te kijken.
Over de uitgestrekte weilanden zag het er fenomenaal uit. Vanaf dat moment wilde ik altijd alles over het weer weten."
Toch besloot Franklin verpleegkundige te worden, en geen meteoroloog. "Ik ben niet wiskundig aangelegd, dus de interesse voor het weer bleef voornamelijk bij een hobby. Al heb ik wel verschillende cursussen gevolgd, en is de apparatuur die ik heb, semiprofessioneel."
Franklin is zodoende elke dag met het weer bezig. "Maar eigenlijk is iedereen dat. We hebben er dagelijks mee te maken, en ervaren altijd de gevolgen. Is het warm, is het koud, mensen kleden zich er op en plannen hun activiteiten gebaseerd op het weerbericht.
Ik ga alleen een stapje verder, omdat ik heel precies wil weten wat voor weer het bij ons ter plaatse is.
Ik heb wel eens meegemaakt dat het in de achtertuin regende terwijl in de voortuin de zon scheen.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief