Weerstation Grandix
 

Temperatuur

3,2 °C
Laag: 2,7 °C
Hoog: 4,2 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:0,2 mm
Wind:8,0 km/h uit ZZW
Luchtdruk:992,9 hPa
Zonnepanelen:0,0 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Neerslag mogelijk binnen 12 uur, soms hevig. Veel wind.

Laatste update: 23-01 om 5:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Sneeuw december 2009

Sneeuw december 2009

Vannacht is in Oud-Beijerland de eerste sneeuw van deze winter gevallen. Op een volstrekt niet wetenschappelijke manier hebben we de sneeuwhoogte gemeten. Vanmorgen was dat 6 centimeter.

 

Het meten van sneeuwhoogte is voor weeramateurs toch al een groot probleem. De weerstations zijn hier niet op toegerust omdat de sneeuw netjes in de regenbeker blijft zitten en pas gaat smelten als het kwik boven nul komt te liggen. Op dat moment smelt de sneeuw en wordt op een verkeerd tijdstip een registratie gedaan. De hoeveelheid is ook niet correct want een deel van de sneeuw zal al lang uit de beker zijn gewaaid.

Om dit probleem op te lossen zijn diverse amateurs bezig geweest met verwarmingsmatjes om de sneeuw te laten smelten en met ingebouwde lampjes die door warmteafgifte hetzelfde moeten doen. Een groot nadeel van al deze methoden is dat er meestal een spanningskabel voor of 230V of 12V naar binnen moet worden geleid. Als je al zou willen dat je gaatjes moet boren voor deze activiteiten (we kopen niet voor niets een draadloos station), wil je absoluut geen 230V buiten hebben in of aan het weerstation. De leverancier van het weerstation heeft daar wel een oplossing voor gevonden, maar vraagt bijna €200,- hiervoor. Grandix denkt over een oplossing, maar dit gaat deze winter niet meer worden gerealiseerd. Vandaar dus maar de methode van de centimeters gevallen sneeuw. Vandaag dus zoals gezegd 6 cm.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief