Weerstation Grandix
 

Temperatuur

3,1 °C
Laag: 2,7 °C
Hoog: 5,1 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:1,8 mm
Wind:3,2 km/h uit N
Luchtdruk:993,1 hPa
Zonnepanelen:1,7 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Neerslag mogelijk binnen 12 uur, soms hevig. Veel wind.

Laatste update: 23-01 om 14:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

[update] IJzel

Vannacht rond 2:30 uur is plotseling de registratie van de windsnelheid en windrichting weggevallen. Dit fenomeen heeft zich bij een aantal stations in de regio ook voorgedaan. Ondanks dat het zichtbaar en voelbaar waait, draait de windmeter niet. Hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat de windmeter vast is gaan zitten door ijzel.

 

Aangezien het weerstation op het dak staat, is het nu te gevaarlijk om een inspectie te gaan doen en het probleem te verhelpen. Helaas pas als het dooit is dit een mogelijkheid voor ons. Tot dat moment zal registratie niet accuraat zijn, Het spijt ons dat we geen andere optie hebben en u dus niet van dienst kunnen zijn.

Update 12:00 uur

Inmiddels hebben we de leverancier van het weerstation om advies gevraagd en ook een bericht geplaatst op het forum van hetweeractueel.nl. Het blijkt een veel voorkomend probleem te zijn (zelfs wereldwijd). De natuur is weer sterker dan de techniek zoals zovele malen...
Zoals we al eerder berichtten, afwachten tot het echt dooit, en dat kan nog wel even gaan duren.

Update 12:30 uur

De windrichting en windsnelheid worden weer geregistreerd. De temperatuur van 0,6 °C was blijkbaar voldoende om de windmeter weer te ontdooien.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief