Weerstation Grandix
 

Temperatuur

9,6 °C
Laag: 9,1 °C
Hoog: 10,1 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:1,0 mm
Wind:8,0 km/h uit WZW
Luchtdruk:1.006,9 hPa
Zonnepanelen:0,0 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Wegtrekkende neerslag. Veel wind uit richtingen tussen N en W.

Laatste update: 29-10 om 2:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Informatie over de langdurige storing

Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben is er al enige tijd geen nieuwe data op onze website verschenen. Hierdoor versturen we al twee weken geen data meer naar Twitter en de partnersites. Ook de nieuwsbrief wordt niet verzonden en is de data niet via de API beschikbaar. Vanwege vakantie van de beheerders was het niet mogelijk om eerder naar de problemen te kijken. In dit bericht willen we de situatie graag verduidelijken.

 

In de vakantie kregen we meldingen van de website dat de data van het station niet meer ververst werd. We hebben geprobeerd om vanaf het vakantieadres te verbinden met het station, maar dat lukte niet. Op dat moment leek het dus dat er geen internetverbinding was. Op verzoek heeft een familielid de modem opnieuw gestart. Helaas bleek dit niet de oplossing, omdat de modem niet meer wilde inbellen. Meer konden we op dat moment niet vragen van onze ‘on-site hulp’.

Bij thuiskomst zijn we begonnen met het uitzoeken van de problemen. Het blijkt dat in ieder geval de modem kapot is. De adapter van de modem is warm (zoals op vakantie), maar het apparaat zelf is koud (net zoals in Nederland, brrr...). Hierop hebben we de conclusie getrokken dat de modem na ongeveer 7 jaar toch aan een vroegtijdig einde is gekomen.
Vroegtijdig, omdat we al van plan waren om per begin volgende maand een andere internetverbinding te nemen (met een nieuw modem). Deze nieuwe verbinding hebben we nu dus ook direct besteld. De oplevering van de verbinding kan één tot twee weken duren.

Als tijdelijke oplossing gaan we morgenavond testen met een ander modem. Indien dit lukt zullen we de services weer opstarten. Ook gaan we morgenavond de lokale server controleren op de aanwezigheid van de data van de afgelopen twee weken. Als we deze data kunnen exporteren zal deze in de loop van deze of volgende week geïmporteerd worden in de website. Dit is echter alleen mogelijk als we het tijdelijke modem aan de praat krijgen.
Met het importeren van de data willen we de gegevens op de site weer volledig maken zodat alle overzichten kloppen.

Vooralsnog moeten jullie (en wij) het dus nog doen zonder verse data van een tegenvallende Hollandse zomer. Maar wij vragen ons dan ook af of jullie wel willen weten hoe koud het is.

Voor nu kunnen we dus niets anders doen dan onze excuses aan te bieden voor de situatie. We hopen op jullie begrip. We doen er alles aan om de storing zo snel mogelijk op te lossen.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief