Weerstation Grandix
 

Temperatuur

9,6 °C
Laag: 9,1 °C
Hoog: 10,1 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:1,0 mm
Wind:3,2 km/h uit WZW
Luchtdruk:1.006,3 hPa
Zonnepanelen:0,0 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Wegtrekkende neerslag. Veel wind uit richtingen tussen N en W.

Laatste update: 29-10 om 2:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Eindelijk; hier is de nieuwe website!

Eindelijk; hier is de nieuwe website!

De laatste maanden hebben we in onze vrije tijd gewerkt aan onze nieuwe website. Buiten een totaal nieuwe, responsive lay-out hebben we ook veel aandacht geschonken aan de inhoud en de achterliggende code. Wij zijn blij met het resultaat! Wat vind jij ervan? Laat een reactie achter op onze Facebook!

 

De wijzigingen die je niet ziet

Op het moment dat de vorige website zo'n 2,5 jaar online stond werd de code steeds meer een onoverzichtelijke brei. Daarom zijn we weer op nul begonnen en hebben we alle code opnieuw gemaakt.

Bij deze operatie hebben we er niet alleen geprobeerd om te voorkomen dat het nog eens zo'n rotzooi wordt. We hebben ook veel moeite gestoken in het snel houden van een website die meer gegevens toont. Het tonen van de weergegevens op elke pagina, zoals dat nu gebeurt, vraagt nu eenmaal meer van de website.

De snelheid hebben we ook verbeterd door meer berekende data op te slaan. Hierdoor hoeft bepaalde data niet op elke pagina berekend te worden. Dit principe gebruikten we al voor onze historische data, maar dit is nu veel verder doorgevoerd.

Ons eigen algoritme voor het tonen van het weericoon heeft ook een update gehad. Binnen deze versie van het algoritme wordt nu ook de neerslagintensiteit meegenomen.

De wijzigingen die je wél ziet

Natuurlijk valt de nieuwe lay-out het meest op als je op de website komt. Maar er zijn meer veranderingen. Zo is de verwachting uitgebreid met een meteogram, een grafiek met de voorspelling, en zijn nu ook de extremen op te vragen onder de historische data.

Helaas hebben we ook onze formulieren aangepakt; helaas omdat de enige wijziging de toevoeging van een code is, om te controleren of het formulier door een mens wordt ingevuld. We hadden namelijk nogal wat last van computer-bots die onze formulieren misbruikten.

Ook nieuw is onze zoekmachine. Vanzelfsprekend kan je deze gebruiken om door onze website te zoeken, maar je kan hem ook gebruiken als snelkoppeling naar onze gegevens. Wat dacht je bijvoorbeeld van zoeken op 'gisteren' of op 'maand:05-2014'?

De wijzigingen die nog gaan komen

In de laatste maanden zijn we ook al bezig geweest aan een vernieuwing van onze API. Versie 2 van de API wordt op de testserver al gebruikt, maar we zijn er nog niet helemaal klaar mee. Bij de publicatie van de nieuwe API leveren we ook een PHP class die je kan gebruiken om de API aan te spreken.

Ook gaan we nog de informatie over onze zonnepanelen uitbreiden. Momenteel staat op de pagina Actueel al de opbrengst van de dag, maar we willen dit gaan uitbreiden met grafieken en een historie.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief