Weerstation Grandix
 

Temperatuur

3,3 °C
Laag: 2,7 °C
Hoog: 4,2 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:0,0 mm
Wind:6,4 km/h uit ZZW
Luchtdruk:992,7 hPa
Zonnepanelen:0,0 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Neerslag mogelijk binnen 12 uur, soms hevig. Veel wind.

Laatste update: 23-01 om 5:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Aanpassingen van de laatste weken

Sinds dat wij een maand geleden de nieuwe site online hebben gezet zijn we nog een aantal keer bezig geweest om de site te verbeteren, uit te breiden en om fouten te verbeteren.

 

We hebben de site op de volgende punten aangepakt:

Lay-out

  • Opmaak tabellen met cookie informatie; we zijn het nu eenmaal verplicht om te melden, dus dan maken we het maar zo mooi mogelijk. Bij het live gaan van de nieuwe site helemaal over het hoofd gezien: de tabellen met informatie over het gebruik van cookies op onze website.
  • Typfouten en dergelijke; her en der stonden toch nog wat typefouten die we over het hoofd hadden gezien. Ook gebruikten we op onze site nog de oude naam van MeteoGroup. Allemaal opgelost!

Nieuwe functionaliteiten

  • Opbrengst zonnepanelen; we hadden het beloofd: het inzichtelijk maken van de data van de zonnepanelen. Nog in de eerste helft van mei hebben we onder Actueel een pagina geplaatst met een grafiek van de opbrengst van de panelen van de huidige dag. Vanaf vandaag is er ook een pagina bijgekomen onder Historische data met de gegevens van de panelen vanaf de dag dat we zijn gaan meten.
  • Beveiliging; op een paar punten hebben we de beveiliging van de site wat scherper gezet. Puur voorzorgsmaatregelen. Het is onder andere niet meer mogelijk om onze site middels ‘framing‘ in te laden.
  • Actuele weerkaart; sinds een aantal weken viel het op dat er ineens veel meer data dan voorheen op de weerkaart naar voren kwam. Dit heeft te maken met de manier waarop de data aangeleverd wordt. Meer data is leuk, maar het zorgde ook voor een nadeel: door de hoeveelheid iconen op de map werd het, met name in Zuid-Holland en Zeeland, een onoverzichtelijk geheel. Dit hebben we aangepast door standaard maar enkele iconen te tonen en wanneer er wordt ingezoomd op een locatie steeds meer iconen te tonen.

Bugfixes

  • Gebruik van de Bit.ly API; bij het herschrijven van de nieuwe website is de keuze gemaakt om geen gebruik meer te maken van Bit.ly bij de links in onze Twitter-feed. Helaas bleek al snel dat het gebruik van campagne-data in de links de tweets te lang werden. Daarom zijn we opnieuw gebruik gaan maken van Bit.ly. Door deze service is de link altijd 20 tekens lang. Nadeel is dat de bezoeker niet direct kan zien naar welke pagina gelinkt wordt.
 
Deze website wordt gehost door Superlatief