Weerstation Grandix
 

Temperatuur

20,1 °C
Laag: 15,3 °C
Hoog: 21,7 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:4,2 mm
Wind:8,0 km/h uit WZW
Luchtdruk:1.008,3 hPa
Zonnepanelen:8,9 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Neerslag mogelijk binnen 12 uur, soms hevig. Veel wind.

Laatste update: 31-07 om 14:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Data niet altijd beschikbaar (update)

Sinds afgelopen zondag ervaren we wat problemen met onze lokale server. Daardoor wordt er met periodes geen data geïmporteerd op de website.

 

De lokale server leest de gegevens direct uit het weerstation. Sinds zondag treden er leesfouten op bij het uitlezen waardoor de export niet volledig is. De website kan deze data vervolgens niet importeren.

We zijn bezig met het zoeken naar een oplossing.

Update 21:50

Eerder vanavond (rond 20:30 uur) hebben we geprobeerd de leesfouten op te lossen door gebruik te maken van back-up hardware. Helaas bracht dit geen oplossing.

Daarom hebben we om 21:00 uur de back-up van afgelopen zaterdag teruggezet. Als het ware draait de server weer van voor de update. Deze server is vanaf 21:05 uur data gaan verzenden naar de webserver.

Het lijkt er nu op dat de windrichting niet goed uitgelezen wordt. Deze staat vast op precies 90 graden. Er komen geen foutmeldingen in de logs voorbij. Het zou kunnen dat dit komt doordat het nu windstil is. Hier zal morgen verder naar gekeken worden.

Update 08:45

Afgelopen nacht is het weerstation ook de windrichting weer gaan aangeven. Op dit moment draait het station weer statbiel. De komende tijd gaan we aan de slag om de update alsnog uit te voeren.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief