Weerstation Grandix
 

Temperatuur

9,6 °C
Laag: 9,1 °C
Hoog: 10,1 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:1,0 mm
Wind:6,4 km/h uit W
Luchtdruk:1.007,0 hPa
Zonnepanelen:0,0 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Wegtrekkende neerslag. Veel wind uit richtingen tussen N en W.

Laatste update: 29-10 om 2:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Informatie over de storing

Informatie over de storing

Vandaag hadden we te maken met een storing waardoor er geen nieuwe data en afbeeldingen van de webcam online werden geplaatst. Inmiddels is de storing verholpen en hebben we de data uit de lokale back-up online geplaatst.

 

De reden van de storing van vandaag is voor ons nog onduidelijk. Wel is het duidelijk dat de server niet meer via het netwerk te benaderen was. Tijdens dat de server offline was, werkte deze nog wel naar behoren met betrekking tot zijn taken voor het weerstation.

Twee weken geleden hebben we ook een storing gehad. Op basis van de informatie die we hebben ga ik er vanuit dat de oorzaak van deze storing hetzelfde is. Maar wat precies de oorzaak is, dat kunnen we niet achterhalen. De logs van de server geven hier helaas geen uitsluitsel over.

Deze situatie willen we vanzelfsprekend niet laten voortbestaan. Eerder dit jaar zijn we bezig geweest met een project om de software van de server te vernieuwen. Hier liepen we echter tegen zoveel problemen aan, dat we na enkele dagen zijn teruggegaan naar de back-up. Dit is de versie die op dit moment nog steeds draait.

De komende tijd gaan we toch weer aan de slag om de update te testen en door te voeren. Precieze plannen daarvoor moeten we nog gaan uitwerken. Wanneer we daar meer informatie over hebben zullen we dit via de website bekend maken.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief