Weerstation Grandix
 

Temperatuur

9,7 °C
Laag: 9,1 °C
Hoog: 10,1 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:1,0 mm
Wind:11,3 km/h uit WZW
Luchtdruk:1.007,1 hPa
Zonnepanelen:0,0 kWh

Komende uren

Overwegend bewolkt en kouder. Wegtrekkende neerslag. Veel wind uit richtingen tussen N en W.

Laatste update: 29-10 om 2:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Informatie over de storingen in september

Informatie over de storingen in september

Afgelopen september hebben we te maken gehad met twee storingen waardoor er geen nieuwe data op de site werd geplaatst. Sindsdien zijn we bezig geweest met een oplossing.

 

Helaas kunnen we niet achterhalen waardoor de lokale server van het weerstation tot twee maal toe offline ging. Sinds de laatste storing van 14 september is het ook niet meer voorgekomen.

We hebben inmiddels extra hardware aangeschaft om lokaal een tweede server te op te zetten. Deze zal niet in een redundante opstelling de data naar de website sturen. Waar we hem wel voor gaan gebruiken is als back-up wanneer er onderhoud gepleegd moet worden, of er een storing is.

Wanneer er in de toekomst een storing is, of als we onderhoud willen plegen, zullen we de tweede server online brengen en de eerste offline halen. We hebben dan alle tijd om de storing te verhelpen of het onderhoud uit te voeren, zonder dat data op de website niet beschikbaar is.

De tweede server draait inmiddels al een aantal weken. We gaan nu de laatste fase van de test in: importeren van de data op de website. Dit is een spannend onderdeel, want juist daar ging het fout toen we aan het begin van het jaar de server geüpdatet hadden.

Als het importeren van de data een acceptabele periode goed loopt zullen we de nieuwe lokale server online zetten. We hopen dit nog in december te kunnen doen. We houden je ervan op de hoogte!

De extra hardware hebben we bekostigd uit de opbrengsten van de reclames op de site. Dit potje is door de aanschaf helaas leeg, waardoor nieuwe plannen weer op de plank liggen. Wil je ons helpen het potje te vullen? Accepteer dan cookies op onze site en de reclames worden getoond.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief