Weerstation Grandix
 

Temperatuur

9,6 °C
Laag: 9,6 °C
Hoog: 11,9 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:1,4 mm
Wind:9,7 km/h uit ZZW
Luchtdruk:1.002,5 hPa
Zonnepanelen:0,0 kWh

Komende uren

Toenemende bewolking en weinig verandering van temperatuur. Neerslag mogelijk binnen 12 uur, soms van betekenis. Wind trekt aan.

Laatste update: 28-10 om 7:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Terugblik op 2015

Terugblik op 2015

Van een zonsverduistering die niet te zien was, tot een geweldige superbloedmaan, 2015 had een hoop in petto voor weerfanaten. Helaas geen kou, maar voor de rest zijn we goed bedeeld!

 

Beste wensen voor 2016!

Allereerst willen we alle bezoekers een gelukkig en gezond 2016 wensen! We hopen dat u ook in het komende jaar veel plezier en gemak zult beleven op onze website.

Extreem weer?

Het lijkt nog altijd maar geen winter te worden. Het jaar 2015 heeft de warmste december ooit gemeten en zal de boeken in gaan als een van de warmste jaren ooit. Ook aan het begin van het jaar hadden we geen winter, de laagste temperatuur die we dit jaar hebben gemeten is -2,2 °C. In 2014 hadden we overigens ook al geen winter, toen was het met -2,1 °C het koudst in december. Het voorjaar en de zomer van 2015 was een stuk beter, ondanks dat de meesten van ons voornamelijk het slechte weer zullen herinneren, hadden we begin juli een hittegolf en waren ook juni en augustus behoorlijk aangename maanden.

Website

We zijn altijd bezig met het verbeteren van de website, ook het afgelopen jaar. Wegens drukte helaas niet zoveel als gehoopt, maar we hebben toch een behoorlijk aantal punten weggewerkt. Veel van deze punten zijn niet direct zichtbaar, maar hebben een grote invloed op de site.

Zo merkten we in de loop van het jaar op dat steeds meer bezoekers plaatsnamen invulden bij het zoeken. Omdat wij alleen van ons eigen station gedetailleerde data publiceren hebben we geen data van andere plaatsen. Om de bezoeker geen negatief resultaat te geven hebben we de resultaatpagina aangepast met een link naar Google. Andere verbeteringen in de zoekmachine zijn onder andere gedaan in het beter herkennen van de input van de bezoekers als deze een datum invullen.

In januari hebben we de nieuwe versie van onze API gelanceerd, welke in maart nog eens is uitgebreid. Na de publicatie van de API zagen we een stijging in het gebruik. De laatste tijd is het gebruik afgenomen. Dit komt mede door de beschikbaarheid van nieuwe API’s bij andere uitgevers, een trend van de laatste jaren. Voorlopig steken we geen tijd in het uitbreiden van de API, deze tijd steken we in de lopende projecten.

De wijzigingen die we aanbrengen, zichtbaar of niet, worden door de bezoekers op prijs gesteld. We zien een gestage stijging van het aantal sessies op onze website en de onderdelen die wij belangrijk vinden worden goed bezocht. Elk jaar weer zien we een gestage stijging in het aantal bezoekers dat onze website vindt. Het percentage bezoekers dat terugkomt valt wat tegen, maar we weten waardoor dat komt: veel bezoekers komen op onze website door te zoeken naar weergegevens in het verleden, ze bekijken alleen de pagina met de data van de gezochte dag en zijn weer weg.

Lopende projecten

De periode rondom Kerst en Oud & Nieuw is voor ons ideaal om aan de website te werken. Daarom zijn de afgelopen week een aantal (sub-) projecten afgerond.

We hebben de website aangepast om beter aan te sluiten op Twitter door middel van Twitter cards, de verwachting wordt nu beter uitgelezen en ziet er weer netjes uit, de verbinding naar Twitter geüpdatet en posten nu, als het licht is, om de twee uur een afbeelding van de webcam op Twitter.

Buiten deze wijzigingen zijn we nog bezig met twee langlopende projecten. Van één van deze projecten hebben we jullie al vaker een update gegeven: het implementeren van een nieuwe lokale server.

De laatste weken draait de server als test mee. In eerste instantie ging dit goed, maar na enkele dagen kwamen we toch weer de fout tegen die we in maart ook al hadden. Vorige week hebben we deze fout kunnen herstellen. Sindsdien draait de testserver goed mee, maar we willen dit nog minimaal een week aankijken. Daarna zullen we de servers wisselen, zoals al langer ons plan is.

Een ander langlopend project is onze wens om het algoritme voor de weericoon bovenaan de pagina te vernieuwen. Momenteel is dit icoon nog te veel gebaseerd op de voorspelling, terwijl deze meer moet staan voor de huidige condities. Een uitdaging hierbij is onder andere de bewolking en wel of geen onweer. Om dit goed te meten hebben we (nog) niet de juiste apparatuur. We hebben hier inmiddels een oplossing voor gevonden en zijn bezig met de implementatie van het nieuwe algoritme, deze hopen we in het eerste kwartaal van 2016 te kunnen implementeren.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief