Weerstation Grandix
 

Temperatuur

20,9 °C
Laag: 15,9 °C
Hoog: 21,8 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:0,0 mm
Wind:11,3 km/h uit WZW
Luchtdruk:1.013,4 hPa
Zonnepanelen:6,8 kWh

Komende uren

Toenemende bewolking en weinig verandering van temperatuur.

Laatste update: 24-09 om 3:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Update website en server

Update website en server

Afgelopen weekend zijn we dan eindelijk overgegaan naar onze nieuwe lokale server.

 

Nieuwe lokale server

Na de laatste tests en het aanpassen van enkele configuratiebestanden zijn we afgelopen zaterdag overgegaan naar de nieuwe server. Na enkele weken als test mee te hebben gedraaid vonden we het tijd om de stap te maken.

Met de nieuwe server kunnen we ook enkele nieuwe gegevens exporteren. Zo kan je nu bijvoorbeeld op de pagina Actueel gegevens over de maan vinden.

Update website

Diverse onderdelen op de website hebben een update gekregen. De voornaamste is het icoon met de waarneming: op de website hebben we het nieuwe algoritme uitgerold. Omdat het nieuwe algoritme meer uitkomsten heeft dan het oude, hebben we een hele nieuwe set met iconen ontworpen.

Het nieuwe algoritme gaan we in de komende periode ook verwerken in de output van de API, waar dan ook de nieuwe iconen in te zien zijn.

Een andere wijziging is dat we vanaf nu alle verbindingen met de website laten lopen via een SSL-versleutelde verbinding. Deze wijziging zorgt er voor dat alle communicatie tussen de site en uw browser versleuteld is.

Lopende projecten

We zijn nog steeds bezig met het uitrollen van het algoritme voor de weericonen, maar we zijn met meer bezig. De SSL-verbinding zal over niet al te lange tijd ook op de API werken. Verder besteden we de komende tijd aandacht aan een vervanging voor de meteogram en lossen we diverse bugs op.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief