Weerstation Grandix
 

Temperatuur

12,1 °C
Laag: 8,5 °C
Hoog: 12,1 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:1,2 mm
Wind:6,4 km/h uit Z
Luchtdruk:1.015,6 hPa
Zonnepanelen:0,4 kWh

Komende uren

Toenemende bewolking en weinig verandering van temperatuur. Neerslag mogelijk binnen 24 uur.

Laatste update: 25-10 om 14:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Weerstation tijdelijk buiten dienst (opgelost)

De hardware van ons weerstation gaat al geruime tijd mee. Helaas gaat er ook wel eens iets kapot.

 

Het weerstation wordt overdag gevoed door zonnecellen en zodra het donker wordt komt de energie uit een litium batterij en een condensator.
Gisteren was het zo donker dat de zonnecellen niet genoeg energie konden leveren om het weerstation in bedrijf te houden. Dit was te merken aan de temperatuurwaarden die werden weeregegeven op de website; er stond namelijk 0,0 graden.

Vandaag hebben we de hardware gedemonteerd en bleek dat de condensator niet meer in orde was en moet worden vervangen. Er is dus een tweetal nieuwe condensatoren besteld die via de post worden geleverd. U begrijpt, dit duurt een paar dagen. Daarna moeten de condensatoren weer op de printplaat gesoldeerd worden en werkt alles weer naar behoren als het goed is.

Tot deze tijd kunnen we jammer genoeg niet alle gewenste data leveren. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. Zodra alles weer normaal functioneert leest u dat weer hier.

Update 7 december om 13:00u

We hebben besloten voorlopig het verzenden van de nieuwsbrief en tweets met de actuele data uit te schakelen. Wanneer de data weer compleet is op de site, zullen we dit weer inschakelen.

Update 10 december om 16:51u.

Het weerstation is weer voorzien van een verse accu en een nieuwe supercap (condensator). De data wordt alweer aangeleverd en alles lijkt weer normaal te functioneren. Het verzenden van de tweets en de nieuwsbrief wordt ook weer hervat. De eerstvolgende nieuwsbrief zullen we verzenden als we van een hele dag de data hebben, dat zal donderdag zijn.

 

 
Deze website wordt gehost door Superlatief