Weerstation Grandix
 

Temperatuur

13,6 °C
Laag: 0,0 °C
Hoog: 21,2 °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:0,0 mm
Wind:1,6 km/h uit ZZW
Luchtdruk:1.023,0 hPa
Zonnepanelen:8,7 kWh

Komende uren

Toenemende bewolking en warmer. Binnen 24 tot 48 uur is neerslag mogelijk.

Laatste update: 22-09 om 23:00

Lees meer
 
 

Ander nieuws

Uitleg sneeuwhoogte

Uitleg sneeuwhoogte

Hoe bereken je nu de sneeuwhoogte aan de hand van de neerslagcijfers van Grandix.nl?

 

De neerslagmeter van Grandix is verwarmd. Op basis van de temperatuur gaat de verwarming geautomatiseerd aan. Daardoor hebben we een vrij acuraat beeld van de hoeveelheid sneeuw die er ligt op dit moment. Een milimeter neerslag die we registreren, betekent 1 centimeter sneeuw. De sneeuw valt in de neerslagbeker en smelt door de verwarming. Let op, de gegevens worden om 24:00 uur weer gereset. We meten dus de neerslag per dag. Dit doen we omdat deze gegevens geleverd worden aan grotere bedrijven.

Wilt u de juiste sneeuwhoogte weten, tel daar dan de neerslaghoeveelheid van iedere dag dat het gesneeuwd heeft voor bij elkaar op. U kunt alle gegevens te weten komen als u kijkt in onze historische gegevens. U vindt daar al onze historische data vanaf 2009 toen we begonnen met de registraties.

Op de foto ziet u de sneeuwhoogte in onze tuin, met op de achtergrond het weerstation met verwarmde neerslagbeker. Geniet van alle pracht die u van deze winter, onverwacht, krijgt, maar wees vooral voorzichtig. Het kan op sommige plaatsen verraderlijk glad zijn door ijzel die onder de sneeuw ligt. 

Het team van Grandix.nl wenst u fijne sneeuwdagen.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief