Weerstation Grandix
 

Temperatuur

- °C
Laag: - °C
Hoog: - °C
Lees meer

Actueel

Neerslag:- mm
Wind:- km/h uit N
Luchtdruk:- hPa
Zonnepanelen:- kWh

Verwachting

Er is geen verwachting beschikbaar.

Laatste update: 8-11 om 8:00

Lees meer
 
U bent hier:
 

Over Weerstation Grandix Oud-Beijerland

Het Weerstation Grandix Oud-Beijerland bevindt zich in de wijk 'de Oosterse Gorzen' in Oud-Beijerland. De naam Grandix is afgeleid van het Latijnse woord Grando, dat hagel betekent.

Het station is opgesteld in de achtertuin en bevindt zich op ongeveer 2 meter hoogte. De windmeter (anemometer) staat opgesteld op het dakkapel van een hoekwoning (~8 meter hoogte). In de omgeving is geen hogere bebouwing aanwezig. Op 230 meter hemelsbreed bevindt zich de rivier 'Het Spui'. Er is een vrij zicht van 360 graden.

Het station is met een muurbeugel bevestigd aan de noordzijde van de schuur. De windmeter is bevestigd aan een mast met paalvoet. Hoogte van de windvaan boven de dakrand is ongeveer 120 cm.

Techniek

Grandix wordt aangestuurd door een Davis Vantage Pro 2 weerstation. Deze is met behulp van een datamodule gekoppeld aan een lokale server. Deze server stelt de gegevens samen met behulp van Weewx. Deze gegevens worden met een vertraging van maximaal 5 minuten gepubliceerd op deze website. De website heeft een lokale database met daarin de metingen, waardoor deze niet afhankelijk is van de lokale server.

 
Deze website wordt gehost door Superlatief